Dolors Monturiol Moreno

El meu nom és Dolors Monturiol Moreno. Vaig néixer a Lleida l’any 1964. Vaig cursar la Llicenciatura en Medicina i he practicat sempre l’exercici lliure de la professió, des de la perspectiva de la medicina complementària.  Aquesta activitat m’ha anat fent una observadora apassionada de l’impacte que la manera d’interpretar les vivències i de gestionar-les de cada persona te en la seva SALUT, entenent aquesta en el sentit ampli en que defineix la salut l’OMS (Organització Mundial de la Salut): estat de complet benestar físic, mental i social).

La salut és, doncs, molt més que l’absència de malaltia diagnosticada o de malestar físic. És també benestar psicoemocional subjectiu i capacitat per mantenir relacions socials enriquidores.

 

"La salut és, doncs, molt més que l’absència de malaltia diagnosticada o de malestar físic. És també benestar psicoemocional subjectiu i capacitat per mantenir relacions socials enriquidores."

Dolors Monturiol Moreno

Està clar que, quan hi ha un malestar físic, aquest ha de ser tractat des de la vessant física (quirúrgica o farmacològicament, desaconsellant hàbits tòxics, aconsellant hàbits dietètics, higiènics i esportius saludables…) Però aquesta no és la única manera de contribuir al manteniment de la salut de les persones. La SALUT és un concepte molt més ampli. L’experiència d’escolta i d’observació professional dels pacients al llarg dels anys de la pràctica de la Medicina juntament amb una sèrie de vivències personals m’han animat a voler conèixer el tipus d’abordatge que, des de diferents àmbits es fa d’aquestes qüestions. I això em va portar a ampliar la formació acadèmica i vaig cursar el Postgrau d’Educació Emocional a la UdL i el Màster d’Intel·ligència Emocional a les Organitzacions a la UB. També vaig fer formació en Ecologia Emocional i actualment segueixo formant-me en l’aplicació dels avenços neurocientífics al camp de l’educació.

Les sessions grupals d’Educació Emocional per la Salut i el Benestar que imparteixo neixen del desig de compartir amb altres persones la barreja d’informacions, coneixements, vivències i experiències adquirides al llarg dels anys i de les ganes de seguir explorant i aprenent. Ho faig  tant en el meu despatx com en col·laboració amb organitzacions privades o públiques. Mantinc també col·laboració  amb el   Postgrau d’Educació Emocional de la UB, tutoritzant algun treball de final de postgrau i amb la línia de recerca del GROP. El meu desig és ajudar a les persones a sentir-se individus plens, complets, amb sentit en sí mateixos, lliures, vius i responsables últims del disseny de la seva vida. Un repte apassionant.

IMG_1368 retall - copia

Articles

Cada ésser humà s’apropa a si mateix, als altres i al món a través d’una mirada pròpia, íntima, particular i única. Aquest blog neix amb la intenció d’oferir-te la meva mirada particular sobre diferents aspectes que a mi m’interessen especialment, exclusivament amb ànim de compartir, pel plaer de fer-ho.

Mirada Particular

Benvinguda, benvingut al blog de la meva pàgina web! Que entre els milions de lectures on line possibles t’hagis parat en aquesta em sembla un gest atzarós, gairebé màgic. Gràcies. He titulat el blog com a “MIRADA PARTICULAR” perquè, després de moltes hores d’estudi, de converses compartides i d’observació de

Llegeix més »

Contacte

Horari de consulta

Dilluns – Divendres: 9:00 – 17:00 h

Contacte

Balmes, 14 6è
25006 Lleida
Email: dolors@dolorsmonuril.com
Tel: 973 23 89 28

© 2021 All Rights Reserved Terms of Use and Privacy Policy

Articles

Mirada Particular

Benvinguda, benvingut al blog de la meva pàgina web! Que entre els milions de lectures on line possibles t’hagis parat en aquesta em sembla un

Llegeix més »