You are currently viewing Mirada Particular

Mirada Particular

Benvinguda, benvingut al blog de la meva pàgina web!

Que entre els milions de lectures on line possibles t’hagis parat en aquesta em sembla un gest atzarós, gairebé màgic. Gràcies.

He titulat el blog com a “MIRADA PARTICULAR” perquè, després de moltes hores d’estudi, de converses compartides i d’observació de les persones m’ha semblat evident que cada ésser humà s’apropa a si mateix, als altres i al món a través d’una mirada pròpia, íntima, particular i única. Això fa que cada un/a de nosaltres tingui una experiència vital subjectiva irrepetible i plena de matisos peculiars. Fins i tot  quan diverses persones travessen una mateixa experiència, la vivència de cada una d’elles és diversa i especial (només cal demanar a cada un dels comensals d’un mateix sopar què en recorda per comprovar això que et dic…)

Tenir la capacitat d’acceptar i compartir tota aquesta varietat de MIRADES PARTICULARS podria enriquir-nos infinitament a través de la suma dels matisos que se’ns han escapat a nosaltres i que ens poden mostrar els altres. Aquesta actitud permetria a tothom ampliar més i més l’amplitud d’aquest camp de visió a través del qual cada ésser humà es relaciona amb si mateix/a i amb l’entorn. I, de ben segur, la mirada ens aniria canviant. I, amb ella, també aniria canviant cada un/a de nosaltres, entrant així en un procés individual d’aprenentatge, evolució i transformació continu que recordaria molt al que viuen les criatures humanes durant els primers anys de la vida. I que potser és la forma de vida natural…

Però això és més fàcil de pensar i de dir que no pas de FER. Per què? Doncs perquè tots/es hem rebut una mena d’entrenament per defensar allò que enfoca la mirada particular pròpia per sobre de la que poden tenir els altres. Ens eduquen per a voler tenir la raó i “guanyar” (i, per tant, per aprendre poc… i canviar lo mínim) molt més que per a compartir la informació amb humilitat (i, per tant, aprendre i canviar contínuament…).

Aquest blog neix amb la intenció d’oferir-te la meva mirada particular sobre diferents aspectes que a mi m’interessen especialment. Ho faré exclusivament amb ànim de compartir, pel plaer de fer-ho, sense pretendre imposar la meva mirada a ningú i, a la vegada, oferint-la a tothom.

T’animo, si has llegit fins aquí, a que em facis arribar la teva mirada particular (a través del correu electrònic: info@dolorsmonturiol.com)  sobre qualsevol tema que t’interessi, perquè potser la podries compartir també des d’aquí mateix.

Moltes gràcies.

Dolors. Abril 2022.

Deixa un comentari

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Dolors Monturiol Moreno.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.